Terrappi

Terrappi roofmijten worden ingezet als extra kracht om de overlast van vliegen te beperken. De Macrocheles robustulus is een natuurlijke vijand van de (kleine) huisvlieg en stalvlieg. De roofmijten eten de eitjes en jongste larven van vliegen. De roofmijten zijn gekweekt in laboratorium omstandigheden en zijn vrij van pathogenen. Terrappi is een bruinkleurige roofmijt van ongeveer 0,7 mm groot en is veilig voor mens, dier en omgeving.

Toepassing

Wordt geleverd in een koker met 50.000 stuks roofmijten in vermiculiet en potgrond. Na ontvangst de inhoud van de koker verspreiden op plekken waar vliegen graag eitjes leggen en waar ze niet vertrapt kunnen worden. Bijvoorbeeld langs de muur, onder voerbakken, onder waterbakken en op de roosters boven de mest.

Samenwerking

APPI heeft een effectieve methode ontwikkeld waarbij alle levensfasen van ongewenste vliegen worden aangepakt. Van de eitjes en larven tot de poppen en volwassen vliegen. Daarom adviseren wij om de verschillende biologische oplossingen altijd in combinatie met elkaar in te zetten. Slechts een klein deel van de totale populatie zijn volwassen vliegen. Het grootste deel is niet goed zichtbaar, maar wel volop in ontwikkeling. Voorkom overlast en pak elke fase van ongewenste vliegen aan.Om naast de eitjes en jongste larven van ongewenste vliegen ook de larven en poppen aan te pakken worden de roofmijten altijd in combinatie met Appifly roofvliegen of Appiwasp sluipwespen ingezet. Buiten de stal kan een barrière tegen volwassen vliegen worden opgezet met de Appibuster biologische vliegenval.