Appiwasp sluipwesp

De Appiwasp sluipwesp wordt ingezet in stallen met droog substraat zoals stro. De sluipwesp Muscidifurax raptorellus is een natuurlijke vijand van de (kleine) huisvlieg en stalvlieg. Het vrouwtje legt haar eieren in de poppen van de ongewenste vliegen en onderbreekt zo de ontwikkeling tot volwassen vlieg. De sluipwespen zijn onder laboratorium omstandigheden gekweekt en zijn vrij van pathogenen. De sluipwespen zijn maar een paar millimeter groot en veilig voor mens, dier en omgeving.

Toepassing

De sluipwespen worden in kokers met geparasiteerde poppen geleverd. Strooi de inhoud van de koker uit op plekken waar het niet vertrapt kan worden. Bijvoorbeeld langs de wanden en onder de voerbakken. Na vier tot tien dagen komen de sluipwespen uit de geleverde poppen en de vrouwtjes kunnen direct eieren leggen in de poppen van ongewenste vliegen. De uitgekomen eitjes voeden zich met de inhoud van de pop en onderbreken de ontwikkeling tot volwassen vlieg.

Samenwerking

APPI heeft een effectieve methode ontwikkeld waarbij alle levensfasen van ongewenste vliegen worden aangepakt. Van de eitjes en larven tot de poppen en volwassen vliegen. Daarom adviseren wij om de verschillende biologische oplossingen altijd in combinatie met elkaar in te zetten. Slechts een klein deel van de totale populatie zijn volwassen vliegen. Het grootste deel is niet goed zichtbaar, maar wel volop in ontwikkeling. Voorkom overlast en pak elke fase van ongewenste vliegen aan. Om naast de poppen van ongewenste vliegen de eitjes aan te pakken wordt de Terrappi roofmijt ingezet. Buiten de stal kan een barrière tegen volwassen vliegen worden opgezet met de Appibuster biologische vliegenval.