Appifly

Appifly roofvlieg houdt de vliegenpopulatie onder controle in stallen met drijfmest, zonder het gebruik van chemische middelen. De roofvlieg Hydrotaea aenescens is de natuurlijke vijand van de (kleine) huisvlieg en stalvlieg. De larven van de roofvlieg eten de larven van de (kleine) huisvlieg en de stalvlieg. De roofvliegen zijn gekweekt in laboratorium omstandigheden en zijn vrij van pathogenen. Appifly is veilig voor dier, mens en omgeving.

Toepassing

De roofvliegen worden als poppen in kokers geleverd. Na ontvangst worden deze zo snel mogelijk opgehangen in de stal. Na een aantal dagen zullen de vliegen uit de poppen komen en naar de mest toe gaan om eieren te leggen. De larven die uit de eieren komen voeden zich met de larven van de ongewenste vliegen.

Samenwerking

APPI heeft een effectieve methode ontwikkeld waarbij alle levensfasen van ongewenste vliegen worden aangepakt. Van de eitjes en larven tot de poppen en volwassen vliegen. Daarom adviseren wij om de verschillende biologische oplossingen altijd in combinatie met elkaar in te zetten.¬†Slechts een klein deel van de totale populatie zijn volwassen vliegen. Het grootste deel is niet goed zichtbaar, maar wel volop in ontwikkeling. Voorkom overlast en pak elke fase van ongewenste vliegen aan. Om naast de larven van ongewenste vliegen de eitjes aan te pakken wordt de Terrappi roofmijt ingezet. Buiten de stal kan een barri√®re tegen volwassen vliegen worden opgezet met de Appibuster biologische vliegenval.  
Voor het uitzetten van APPIFLY (Hydrotaea aenescens) in Nederland is aan APPI B.V./ Koppert B.V. ontheffing verleend onder nummer Wnb.BB.2019.001