Appibuster

De Appibuster biologische vliegenval wordt buiten de stal gebruikt om volwassen vliegen mee weg te vangen. Door het slimme ontwerp van de val kunnen vliegen er wel in, maar niet meer eruit. De vliegen vinden het lokmiddel onweerstaanbaar en worden erdoor naar de val getrokken. De val is zo lang als nodig herbruikbaar en kan worden nagevuld met het lokmiddel.

Toepassing

Plaats op strategische plekken rondom de stal een Appibuster en zet een barrière op om vliegen mee weg te vangen. Houd hierdoor ook vliegen van buitenaf uit de stal. Een val heeft een bereik van 150 m². Het lokmiddel is op basis van gist en is een recept van APPI. We adviseren om vanaf 20 °C de vallen neer te zetten en in augustus het lokmiddel na te vullen.

Samenwerking

APPI heeft een integrale methode ontwikkeld waarbij alle levensfasen van ongewenste vliegen worden aangepakt. Van de eitjes en larven tot de poppen en volwassen vliegen. Daarom adviseren wij om verschillende biologische oplossingen naast elkaar in te zetten, dit alles aan de hand van een uitzetprotocol op maat. Slechts een klein deel van de totale populatie zijn volwassen vliegen. Het grootste deel is niet goed zichtbaar, maar wel volop in ontwikkeling. Voorkom overlast en pak elke fase van ongewenste vliegen aan. Om de eitjes aan te pakken wordt de Terrappi roofmijt ingezet. Voor de larven is er Appifly roofvlieg en voor de poppen Appiwasp sluipwesp.